Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi

Telefon : 312 259 20 22
Belgegeçer : 312 259 20 24
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://sincanyunusemreihl.meb.k12.tr
Adres : Pınarbaşı Mahallesi 119.Sokak No19 Sincan/ANKARA
VİZYON : Tüm yeryüzünün bir mabet, Tüm hayatında bir ibadet olduğunu anlayıp İnancını hayatına taşıyabilen; Can taşıyan bütün varlıklara karşı merhamet hissiyle, Eşyaya karşı estetik kaygısıyla, Çevreye karşı koruma duygusuyla yaklaşabilen; Yeryüzünde verilen mücadelede hep iyilerden yana Saf tutan bireyler yetiştirmektir.
MİSYON : İyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, faydalıyı zararlıdan ve adaleti zulümden ayırt edebilen; Kur’an-ı Kerim’in vahiy, İslam’ın Hazret Âdem’den (a.s.) Hazreti Muhammed’e (s.a.v.) kadar Allah tarafından gönderilmiş tek din, olduğuna inanan; Zalim kim olursa olsun, zulüm kimden gelirse gelsin zulme ve zalime karşı durabilen; Yeryüzünün neresinde olursa olsun her renkten ve her ırktan tüm mazlumlara destek olabilen; Yaşamın tüm alanlarında bütün söz ve davranışlarında sadece ve sadece âlemlerin Rabbinin rızasını arayan bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR : Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında ulusal düzeyde düzenlenen yarışmalarda, İmam Hatip´ler arası hutbe kategorisinde Mücahit EFE 2017´de Bingöl´de yapılan Türkiye yarışmasında da Türkiye birinciliğini kazanmıştır. Sincan Belediyesi, Sincan Müftülüğü ve Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla ’Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma’ yarışmasında öğrencimiz Zişan Betül SOYLU ilçe birincisi olmuştur.

Öğretmen :54
Öğrenci :623
Derslik :27
Çok Amaçlı Salon :3
Kimya Laboratuvarı :2
Biyoloji Laboratuvarı :2
Fizik Laboratuvarı :2
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :2
Kütüphane Kitap Sayısı :5200
Öğretim Şekli :TEKLİ
Saatler : Pazartesi-Salı-Çarşamba-Perşembe-Cuma: 09:00 - 16:10
Bağlantı : ADSL
Yabancı Dil : İNGİLİZCE
Isınma : DOĞALGAZ
Servis :
Ulaşım : SİNCAN YAŞAR KEMAL DOLMUŞLARI VE 512 VE 508 EGO HATTIYLA ULAŞIM SAĞLANMAKTADIR
Yerleşim Yeri :
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İL MERKEZİNE 32 KM , SİNCAN MERKEZE UZAKLIK 1,5 KM
Kontenjan Bilgileri : 2023-2024 9.SINIF KONTENJANI :102
Sportif Etkinlikler : İLÇE - İL ve TÜM ULUSAL MÜSABAKALARA KATILIM SAĞLANMAKTADIR.
Bilimsel Etkinlikler : ÖZELLİKLE DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNCE YAPILAN TÜM FAALİYETLERE KATILIM SAĞLANMAKTADIRKİ. BU ALANDA TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİMİZ MEVCUTTUR.
Proje Çalışmaları : MİLLİ EĞİTİM BAKANLI İLE İHH TARAFINDAN İMZALANAN PROTOKOL İLE YÜRÜTÜLMEKTE OLAN ´´HER SINIFIN BİR YETİM KARDEŞİ VAR´´ PROJESİ ÇERÇEVESİNDE OKULUMUZ TÜRKİYE´MİZ ve DÜNYANIN ÇEŞİTLİ ÜLKELERİNDEN 32 YETİM KARDEŞİMİZİN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAKTADIR.
Yazdır :